Saturday, April 16, 2011

Practikal oh Praktikal



Pejam celik pejam celik..dah 2 tahun dah dekat KUIS ni..dah nak habis dah..tunggu praktikal je.. masa kat KUIS dah makin suntuk. Thank you all the lecturers especially Miss Natasha, Madam Zakiah & Sir Hairol. I'm gonna miss a lot of things!! Especially TESL D. They are crazy but I'll definitely miss them!

First, kena la mula dengan orang yg aku paling rapat dulu..Heheh.. Nira Adira. Dia ni memang orang yg unik la yg aku pernah jumpa. Nama pun unik kan? Kami start rapat time sem 1 la. Dia suka tulis novel. Kisah terbaru dia : Qaseh Nuralia Imani. Love to call her Along. Hubby (lappy) dia banyak berjasa kat aku. dari dia, aku kenal Madie Dieha yang comel.Kelebihan dorang ialah membebel. Haha..Mana taknya..Dengan dorg, I'm the Annoying adik. Time aku sakit ke, dorang la yg tolong tanya : ko ok tak? Dorg mmg tak tanya nak gi jumpa Dr. ke tak sbb ubat aku yg berkoyan-koyan dlm loker pun x habis-habis lagi..  

We got Iza (tok batin), the last class prez yg minat Korea n Jepun, nek batin (vice prez) Ain yg comel. Dorang ni ahli ANGELS. Ahli ANGELS yg lain : Wani yg sangat comel bila nervous, Munira yg kelaka *dia suka tiru cara OSKA@ Secret garden gelak*, Ira yg selalu dengan muka org nak nangis. Syima pulak muka sebijik mcm HyunA @ 4minute, tapi versi pakai tudung la.Tasha, suara dia halus je.. Ella yg boleh je tak dtg kls sbb x jumpa tudung yg match dgn baju.. Haha.. Dia SANGAT SUKA tengok org lain makan, lagi2 Amir.

Introducing the Ohanas : Farah Ainaa, bendahari yg pemalu, Syamila yang teguh pendirian, Farah Ain aka Che Yah yg vogue & friendly, Que yg berdedikasi, Una yg sistematik.  

Then our big sis, Kak Ris.Novelis jugak.. Mardiyah yg minat Korea & Jepun mcm aku gak.. Aku suka cari gaduh dgn dia. Hehehe. Then, Fatimah yg nampak macam susah nak mingle tapi sebenarnya  dia ni sangat kelaka. Dia rapat dengan Nisa. Nisa selalu tak datang kls sbb masalah kesihatan.. Huhu..

Moving to the SIR.. We got Danial yg samakin popular lepas pegang watak Alex Trump utk teater An Inspector Calls, Zul aka Che Mat yg selalu tido secara 'bergaya' dlm kls, Saiful yg pandai menari zapin dan Amir yg suka makan biskut *dia ni mengingatkn aku pada Cookie monster dlm Sesame Street*. Time short sem, family kitorang bertambah lagi. Our last members in the family, Afiq *fifiq* yg kecoh, Azam yg.. uh.. cool kot?

There we go.. TESL D 2nd Batch in KUIS.

Aku dapat praktikal kat Maahad Tahfiz Jugra..Dah nak jadi teacher dah rupanya aku..Cuak jugak sebab micro teaching berlatih utk ajar budak sek rendah tapi sekali praktikal kat sekolah menengah..Mangaaiii!! Tapi mana boleh nak pertikai. Takdir Allah adalah takdir terindah. Mana tahu kat situ, aku dapat jadi teacher yang bagus or at least, manusia yg lebih baik. Anyway, utk my future students kat Tahfiz Jugra tu, looking forward to meet you guys. I'm expecting the good things from u guys since u're Tahfiz students. But.. What if I punish you by asking you to give the translations for any Surah? Heheh.. So far, that's the only punishment I've think of.. Heheh..

No comments:

Post a Comment